Festivalterrein

Opening festivalterrein

De PKP Check-In gaat woensdagmiddag om 12.00u open en bevindt zich aan de overkant van het festivalterrein, naast Camping Chill.

 • Daar kan je op vertoon van je ticket je festivalbandje en campingbandje afhalen. Heb je een Food & Drinks voucher dan kan je die daar ook inwisselen. Alles in 1 keer, handig dus!
 • Logeer je op Camping Relax en zet je liever eerst je tent op dan kan je eerst naar Camping Relax gaan en daarna aan de PKP Check-In je festivalbandje ophalen. 
 • Met je festivalbandje mag je woensdag vanaf 18.00u het festivalterrein op.
 • Om 04.00u 's nachts sluiten de deuren.
 • Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan de deuren 's morgen om 11.00u open. 

EHBO

Een team van het Vlaamse Kruis en een dokter zijn aanwezig op het festivalterrein. Je kan het Vlaamse Kruis herkennen aan hun gele vlag met zwart kruis.

Foto & Film

Festivalgangers kunnen mogelijk gefilmd of gefotografeerd worden op of rond het Pukkelpopterrein. (Semi)professioneel foto- of filmapparatuur en drones zijn verboden op het festivalterrein. Tijdens Pukkelpop kunnen er sfeerfoto’s en opnames worden gemaakt die we daarna gebruiken voor onze website en/of sociale media of televisie. Mocht je uit een foto of opname verwijderd willen worden, dan kan dit op eenvoudig verzoek. Neem contact op via info@pukkelpop.be, beschrijf de desbetreffende foto/opname en wij doen zo snel mogelijk het nodige. Bij betreding van het festival doe je afstand van je portretrecht.

Merchandise

Er is een merchandisestand op het festivalterrein, in de doorgang van de Marquee naar de Main Stage. In deze stand kan je leuke Pukkelpopitems kopen, maar ook kleren en gadgets van je favoriete bands.

Oordopjes

Luister naar je oren! Oordopjes thuis vergeten? Rep je naar de Blox Shop, nabij de lockers aan de ingang.

Recyclage

 • Pukkelpop is een milieubewust festival en legt de nadruk op duurzaamheid.
 • Het gebruik van milieuvriendelijke en recycleerbare producten en verpakkingen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd. Afval wordt maximaal gesorteerd en gerecycleerd.
 • Steun ons PET-project! Deze Pukkelpop willen wij zoveel mogelijk bekers en plastic flesjes verzamelen en daar dan onze bekers van volgend jaar mee maken. Je kan 2 dingen doen om ons te helpen.
  • Je verzamelt 20 flesjes of bekers, je gaat naar een Recycling Point en daar krijg je, in ruil, een gratis drankbonnetje. Of je gooit je beker of flesje gewoon in de gele PET-vuilbak.

Toiletten

 • Verspreid over het festivalterrein zijn er honderden meters urinoir en ongeveer 425 toiletten beschikbaar die op regelmatige tijdstippen gereinigd worden.
 • Elke toilet area heeft kraantjeswater om je handen te wassen.
 • De toiletten en het aanwezige toiletpapier zijn gratis.
 • Dankjewel om grachten en omheiningen van jouw wildplas te besparen. Denk aan het milieu en de andere festivalbezoekers.

Veiligheid

Volg in een noodsituatie volgende veiligheidsinstructies:

 • Niet bellen, wel sms’en of appen.
 • Blijf kalm.
 • Breng eerst jezelf in veiligheid.
 • Laat je spullen achter.
 • Ga naar de dichtstbijzijnde nooduitgang.
 • Volg de instructies van de securitymedewerkers.

Drugbeleid

Het parket van Limburg wil een helder beleid omtrent drugs op o.a. festivals: drugbezit wordt niet getolereerd.
De politie zal, zoals de voorbije jaren, gerichte drugscontroles uitvoeren op o.a. toegangswegen, parkings, campings en de ingang van de festivalweide.
Bezoekers zullen de mogelijkheid hebben om drugs anoniem te droppen in daartoe voorziene deposit boxen.

Veiligheid voor en in de buurt van het podium

Verbod op crowdsurfen
Er geldt een algemeen verbod op crowdsurfen. Indien je deze veiligheidsmaatregel niet respecteert, kan je van het festivalterrein verwijderd worden. Je ticket wordt niet terugbetaald.

Veiligheidsgangen
De veiligheidsgangen bestaan uit een stevige constructie van freestanding-barriers die het de veiligheidsmensen en de hulporganisaties toelaat om in het publiek eventuele evacuaties of interventies uit te voeren zonder de rest van het publiek te storen. De barriers zijn zodanig opgesteld dat zij een gedeelte van de voor- en zijwaartse druk van het publiek opvangen.

Ondergrond
Om te vermijden dat er gladde en modderige oppervlakten ontstaan (voor de Main Stage), wordt er een rubberen noppenvloer aangebracht.

Videoschermen
Deze staan aan de zijkanten van het podium en zijn bedoeld om de mensen achteraan het terrein mee te laten genieten van wat zich afspeelt op de Main Stage. Je hoeft dus niet helemaal vooraan staan om optimaal te kunnen genieten van het festival.

Safelockers

Wie zijn persoonlijke spullen veilig achter slot en grendel wenst te bewaren, kan onze lockers gebruiken. Je kan een locker huren voor één festivaldag of voor de gehele duur van het festival. Er wordt geen waarborg gevraagd. De lockers bevinden zich links aan de inkom

Er zijn 3 formaten:

 • Oplaadlocker (12cmx22cmx30cm) met stroomvoorziening om je telefoon op te laden (breng je eigen kabel mee!) - huurprijs: €7/dag of €25 voor het hele festival. 
 • Medium locker (25cmx30cm45cm) - huurprijs: €7/dag of €25 voor het hele festival.
 • Xlarge locker (50cmx30cmx45cm) - huurprijs €12/dag of €45 voor het hele festival.

Tijdens het festival kan je ongelimiteerd bij je bezittingen. 
Daglockers worden elke avond leeggemaakt, combilockers niet. 
Alle kastjes moeten op zaterdagavond voor de sluiting van het festival worden leeggemaakt.  Voor alle info kan je op www.mobilelocker.eu terecht.

Mobile guide

Everybody appy? (Powered by Proximus)
De Pukkelpop App gidst je doorheen het festival en al zijn podia, artiesten en randactiviteiten.
Gratis! Downloaden is de boodschap, beschikbaar voor iOS en Android.
Al gedownload? Vergeet niet om af en toe een update te doen!

WiFi (Powered by Coca-Cola)
Er zijn verschillende wifi-areas op het festivalterrein. Surfen kan je bij de Resto Area, in Food Wood en de videowall bij de Booth. Ook op Camping Chill, Camping Relax en Camping Relax+ kan je genieten van WiFi.

Gsm opladen? (Powered by Proximus)
Laad je gsm op aan de Main Stage, Resto Area en de Dance site. Of huur een powerbank aan de ingang van het festivalterrein of op een van de campings.

Ook op Camping Chill en Camping Relax kan je je gsm laten opladen in een locker.

La Batterie Folie
Batterij even opladen? Dat kan letterlijk en figuurlijk in La Batterie Folie, de ‘nieuwe ‘laadzone’ in Food Wood. Ook voor technische mankementjes is dit de place to be. Elke festivaldag open van 11u tot 22u.

FAQ: Algemeen

 • Iets verloren op het festivalterrein of op de camping tijdens Pukkelpop? 

  • Tijdens het festival kan je terecht aan de Lost & Found aan de Info Corner op het festivalterrein of zoek mee via #PKPLostFound. 
  • Van zondag 19 augustus tot maandag 20 augustus kan je terecht in het Infopunt, recht tegenover de kerk van Kiewit, op de hoek van de Kempische Steenweg en de Tulpinstraat in Kiewit.
   Openingsuren: 08.00u tot 17.00u 
  • Van dinsdag 21 augustus tot vrijdag 24 augustus kan je dan weer terecht in Crew Office in het midden van de Tulpinstraat in Kiewit. 
   ​Openingsuren: 08.00u tot 17.00u 

  Na 24 augustus verhuist alles naar ons hoofdkantoor in Leopoldsburg en kan je op afspraak langskomen. Contacteer info@pukkelpop.be om een afspraak te maken.  Alle spullen die niet werden opgehaald op vrijdag 28 september worden weggeschonken of vernietigd.

   

  • Pukkelpop 2018 is van woensdagavond 15 augustus tot en met zaterdag 18 augustus.
  • De campings gaan open vanaf woensdagmiddag 12.00u en sluiten zondagmiddag om 12.00u
  • Pukkelpop is op het festivalterrein aan de Kempische Steenweg in Kiewit, Hasselt (België).
  • Er is geen minimum of maximum leeftijd: iedereen is welkom op Pukkelpop, ook op onze kampeerterreinen.
  • De organisatie raadt af om met kleine kinderen naar het festival te komen. Er zijn geen aangepaste faciliteiten en geen aangepaste ticketprijzen voor kinderen.
  • Samen met Inter doen wij er elk jaar alles aan om Pukkelpop voor iedereen onvergetelijk te maken. We schenken hierbij extra aandacht aan o.a. de toegankelijkheid van het festivalterrein en de omgeving. Je leest er alles over op deze pagina. 
  • Wil je graag gebruik maken van onze voorzieningen voor personen met een handicap?
   Schrijf je dan vóór vrijdag 3 augustus 2018 in via dit invulformulier. 
 • I.s.m. de opleiding vroedkunde van hogeschool UCLL kan je van 11.00u tot 01.00u komen kolven aan de centrale EHBO post langs de hoofdingang van Pukkelpop. Hier kan je terecht in een afgeschermde zone, waarbij al het nodige materiaal voorzien is (afkolftoestellen, bewaarpotjes, …), alsook de mogelijkheid om je moedermelk in bewaring te geven. Je kan met al je vragen terecht bij een aanwezig (student)vroedvrouw 

  Meer info: www.ucll.be/borstvoeding

  • Verboden op het festivalterrein: vloeistoffen, brik, flessen, glas, blikjes, camelbags, scherpe voorwerpen, alcohol, drugs of verdovende middelen, dieren, geluids-, film-, video- en fotoapparatuur, drones, vuurtjes en elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.
  • Alvorens het terrein te betreden moet je door een metaaldetectiepoort en kan er rechtmatig worden afgetast en gevraagd worden zakken of tassen te openen. Je mag dit weigeren maar dan krijg je helaas geen toegang tot het festivalterrein. Bij het bezit van drugs of verdovende middelen wordt de toegang verboden. 
  • Breng gerust een kleine opvouwbare paraplu mee, ook kleine rugzakken vormen geen enkel probleem.
  • We hebben een ruim culinair aanbod: vegetarisch, biologisch, veganistisch, gluten- en lactosevrije gerechten en fast food. Ook in Food Wood kan je terecht voor al het lekkers wat deze wereld te bieden heeft. 
  • Frisdrank en bier vind je aan de vele drankstanden, verspreid over het hele festivalterrein. Er zijn ook kraampjes met koffie, melk, cava of fruitsap. 
  • Aan alle eet- en drankstanden moet je met Food & Drinks tickets betalen. Deze Food & Drinks tickets kan je over heel het terrein kopen aan de bonnenkassa's. 
  • Aan alle bonnenkassa’s kan je betalen met Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard. Aan sommige bonnenkassa’s op het festivalterrein kan je ook cash betalen.
  • Opgelet: op de campings kan je aan de bonnenkassa alleen met Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard betalen. 
  • Op individuele basis kan je helaas niet als vrijwilliger aan de slag op Pukkelpop. Onze organisatie schakelt al meer dan twintig jaar verenigingen van, en de wijde regio rond, Kiewit in. Elke vereniging wordt voor hun geleverde prestaties vergoed. De onkostenvergoeding die de vereniging ontvangt, wordt gebruikt om hun verdere werking te ondersteunen. Voor meer info surf je naar www.kiewit-hasselt.be
  • Het is verboden om aan jongeren jonger dan 16 jaar alcohol te schenken van meer dan 0.5% vol, dus een pintje is geen optie.
  • Het is verboden om aan minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar sterke drank te schenken.
  • Zelf alcohol meebrengen naar het festivalterrein is ten strengste verboden.
  • Het parket van Limburg wil een helder beleid omtrent drugs op o.a. festivals: drugbezit wordt niet getolereerd.
  • De politie zal, zoals de voorbije jaren, gerichte drugscontroles uitvoeren op o.a. toegangswegen, parkings, campings en de ingang van de festivalweide.
  • Bezoekers zullen de mogelijkheid hebben om drugs anoniem te droppen in daartoe voorziene depositboxen.
 • Pukkelpop is een festival waar iedereen welkom is, ongeacht het geslacht, de taal, politieke overtuiging, raciale of etnische oorsprong, religie of levensbeschouwing, handicap, beperking, leeftijd of seksuele gerichtheid. Wij verwerpen elke vorm van fysiek of verbaal geweld , pesterijen en respectloos gedrag!