Over Pukkelpop

Wat?

Pukkelpop is een vierdaags festival en wordt sinds 1985 door de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg georganiseerd. Het groeide uit van een klein lokaal muziekgebeuren tot een alternatief openluchtfestival. Inmiddels behoort Pukkelpop tot de absolute top van de Europese muziekevenementen.

Verbondenheid met het publiek staat al meer dan 30 jaar centraal.

Wij kiezen bewust voor een progressieve muziek- en randprogrammatie. Bijna 200 actuele kleppers, levende legendes en visionaire alternatieve acts wisselen mekaar af op een van de verschillende podia. Van stevige rockacts, ingetogen singersongwriters, pure pop, pompende house tot gloeiende metal: alles kan en mag op Pukkelpop.

Op de site van Petit Bazar vind je alles wat met (straat)theater te maken heeft, maar dan in de aller-, maar werkelijk allerruimste zin van het woord. Food Wood is  een fata morgana voor foodies en wie al 's eerder op Pukkelpop was, weet dat er niet alleen óp elke hoek maar ook bijna ín elke hoek iets te beleven valt.   

Wij houden ook van tradities; zoals het Boilerfeestje op de vooravond van de eerste festivaldag. Festivalgangers zetten eerst hun tenten op in één van de omliggende campingarea’s en gaan dan voluit voor een eclectische warming-up

Nog meer weten over Pukkelpop, go explore

Waar?

  • Pukkelpop kan je makkelijk bereiken via de E313 en E314 autoweg of met het openbaar vervoer.
  • Hasselt ligt ongeveer 20km van Diest, 60km van Eindhoven, 30km van Maastricht, 50km van Luik, 70km van Antwerpen en 70km van Brussel.

Pukkelpop festival
Kempische Steenweg
3500 Kiewit / Hasselt
Belgium