Mauro Pawlowski & De Kempenzonen: Vrolijk Vertier

Wie houdt van verrassende muzikale samenwerkingen wordt deze Pukkelpopeditie enorm verwend. Donderdag 16 augustus kan je naar Marquee Ouverture, klassieke muziek met Jef Neve maar dan zonder de clichés en op zaterdag 18 augustus naar Mauro Pawlowski & De Kempenzonen.

ECLECTISCH

Mauro Pawlowski, bekend van o.a. Evil Superstars en dEUS, bundelt de krachten samen met trompettist Jo Hermans en brassband De Kempenzonen. Op hun setlist staan klassiekers uit moderne tijden.

Mauro Pawlowski: “'The world is a global village’ zei Marshall McLuhan, en ik zeg dat het heelal een dorp is en iedereen is buur en iedereen zal dansen rond de zon als dorpspomp met diezelfde zon in je hart en je kop tussen de sterren, jongens en meisjes.”

WIE ZIJN DE KEMPENZONEN?

Mauro gaat naar Pukkelpop en neemt ook nog mee: oudgediende Daan Stuyven, in 2009 nog afsluiter in de Wablief?!-tent. Ook Willy Sommers hoeft zijn gps niet op te zetten want kent de weg naar de weide van Kiewit. Hij stond er al vaker tijdens Rimpelrock, de hippe oma van Pukkelpop. Callboys-acteur Rik Verheye kwam vorig jaar ook al eens vegen met zijn Callboys Soundsystem. Laura Groeseneken a.k.a. Sennek stond een paar maanden geleden nog op het Eurosongfestival en binnenkort dus samen met Mauro en co op Pukkelpop.

Chokri Mahassine: “Mauro is niet alleen een persoonlijke held maar ook een Pukkelpopper van het eerste uur. Hij heeft hier al in honderd verschillende gedaantes gestaan. Ik ben erg benieuwd!”

PRAKTISCH

Mauro Pawlowski & De Kempenzonen spelen op zaterdag 18 augustus in de Marquee-tent op de festivalweide van Pukkelpop.