Marquee Ouverture: een instant classic!

Dit jaar kan je tijdens Pukkelpop naar klassieke muziek gaan kijken en luisteren in de Marquee-tent.

Chokri Mahassine: “Het idee om iets met klassieke muziek te doen circuleert al een aantal jaren binnen onze organisatie. Toen Bram Meese van het Gentse Crossbones Trombone Collective contact met ons opnam, viel het laatste puzzelstukje op zijn plaats.

KLASSIEKE MUZIEK

Bram Meese (Crossbones Trombone Collective): “In de eerste plaats ben ik een echte Pukkelpopper en kom ik al sinds jaar en dag naar het festival. Het enige muziekgenre dat quasi nooit aan bod komt tijdens de Belgische zomerfestivals is klassieke muziek. Als geschoold klassiek muzikant en muziekleerkracht vind ik dat uiteraard zeer jammer. Chokri en zijn team waren echter meteen enthousiast en hebben ons volledige carte blanche gegeven.”

MARQUEE OUVERTURE

Samen met gerenommeerd pianist en componist Jef Neve werd een programma samengesteld rond hedendaagse klassieke componisten. De focus ligt op herkenbaarheid en toegankelijkheid. Het doel is om de clichés rond klassieke muziek op rock-'n-rollmanier te counteren. Voor deze bijzondere gelegenheid staan er maar liefst 25 muzikanten op het podium. Op het programma o.a. werk van de Noorse componist en pianist Ola Gjeillo, een stuk van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner, de avantgardistische update die Max Richter gaf aan de Vier Seizoenen van Vivaldi en eigen composities van Neve.

Jef Neve: “Ik heb een emotionele band met Pukkelpop en om hier nu terug uitgenodigd te worden met een voltallig strijkorkest en een zotte bende trombonisten, dat is een droom die uitkomt. Dat klassiek ook de max kan zijn, zal heel snel duidelijk worden!”

PRAKTISCH

Marquee Ouverture feat. Jef Neve & Crossbones Trombone Collective opent op donderdag 16 augustus de Marquee-tent op de festivalweide.

Tickets zijn te koop via www.pukkelpop.be. Met een donderdagticket of combi kan je woensdag vanaf 18.00u op het festivalterrein.