Limburgse designers aan de slag in backstage

Crush op creatieve economie

Elk jaar opnieuw is lokale Limburgse verankering een bewuste keuze voor de Pukkelpoporganisatie. Enerzijds is er de samenwerking met tal van Limburgse verenigingen, anderzijds boogt het festival al jaren op partnerships met creatieve Limburgers.

Zwak voor design

Voor deze Pukkelpopeditie werd er samengewerkt met Wanderful Design, een webplatform voor de creatieve en commerciële designsector in Limburg. Er is de op maat ontworpen zetel van Recor Home, de verlichte beelden ‘Anonymus Family’ van Haute Cuisine en glas-in-lood werken van Artglas.  

Recor’s eyecatcher 

Voor het Mediadorp, de ontmoetingsplaats in de Pukkelpopbackstage voor artiesten en journalisten, werd een unieke driezit ontworpen. Deze Archiducsofa behoort tot de Dansaert collectie van het Limburgse meubelmerk Recor Home.  Musketon, een bekende Limburgse Visual Artist heeft de sofa verder gepimpt in de PKP18-huisstijl. De sofa komt centraal in het Mediadorp te staan.  

Artglas 

Artglas, geesteskind van John Dierickx, is een gerenommeerd Limburgs atelier gespecialiseerd in artistieke glaspanelen en glas-in-lood. Hun werk zal worden opgesteld bij de artiesteninkom, het artiestenrestaurant en het terras in de backstagezone. Eén van de werken is een afbeelding van engel Gabriël maar met het gezicht van Jim Morrison.

Atelier Haute Cuisine 

De verlichte beelden ‘Anonymus Family’ zijn een serie lichtsculpturen die tijdens Pukkelpop een prominente plek aan de artiesteningang krijgen. Een tweede set van beelden komt bovenop de kleedkamers in het artiestendorp te staan. 
Deze bijzondere serie lichtsculpturen, ontstaan tijdens een samenwerking met kunstenaar Patrick Meylaerts, zullen dankzij hun vorm, grootte en kleurtemperatuur mede het unieke karakter van Pukkelpop benadrukken.