Videowall

Een indrukwekkende 3D videowall met adembenemende projecties. Artiesten van over de hele wereld prikkelen al je zintuigen!

Van 21:00u tot 04:00u.

TIM BURTON 
N.a.v. de internationale tentoonstelling The World of Tim Burton  in C-mine in Genk ontstond het idee om samen iets met Pukkelpop te doen.

Pukkelpop mocht fragmenten gebruiken uit de korte flashanimatiereeks The World of Stainboy, gemaakt door de gerenommeerde regisseur Tim Burton. 

Animator van dienst is de jonge Vlaming Aristide Matton, student Grafische en Digitale Media aan de AP Hogeschool Antwerpen, ondersteund door Wim Gombeer, curator Pukkelpop Projections en coördinator van de indrukwekkende Videowall op de Boothsite van Pukkelpop. Je kan naar deze animaties gaan kijken van woensdagavond tot zaterdagnacht van 21.00u tot 04.00u.

 

 

 

 

ANNELIES VAES 

Annelies Vaes is motion designer en ontwerpt videoprojecties voor MAXlab (Media & Arts Experiments).

Vaes is gespecialiseerd in motion graphics en title design. Haar werk is grafisch met eenvoudige en geometrische illustraties, contrasterende composities, patronen en felle kleuren.

 

 

 

 


VISUAL ASSAULT 

Naam van het werk: Negative Reactions

Wes Nijssen was even helemaal klaar met zwaar gechoreografeerde 3D visuals en kiest radicaal voor hardcore 4K analoge macro cinematografie.

 
FREDERIK HEYMAN 

Naam van het werk: Sympathy Arrangement (2017-2018)

Originele PET-scans van Heyman werden omgezet in 3D mazen en vervolgens opnieuw gerangschikt in bloemstukken. Op het eerste gezicht een vredige compositie, maar plots griezelig als je dicht bij de pulserende medische materie komt.

 


 

TIM PETERS 

Een weerkaatsing van verschillende momenten in een wereld gestuurd door digitale tracking & surveillance.

 

 

 

 


VISUALS INTERNATIONALS 

Duizelingwekkend verhelderende animatie op basis van Pukkelpopervaringen uit de eerste hand. 

VYDC 

Een machtige 3D-ervaring waarbij ruimtes veranderen doorheen verschillende seizoenen.

 

 


WIM GOMBEER

True Trump Type Tweet. Boodschappen uit de nieuwe wereld.